Alapohjaratkaisut pientalokohteisiin

Kingspan Therma -eristeet soveltuvat myös alapohjarakenteisiin. Useimmiten kyseeseen tulevat joko maanvaraiset tai ryömintätilaiset alapohjat, joihin molempiin löytyy yksinkertaiset ja tehokkaat rakenneratkaisut.

Kingspan Therma -eristeet soveltuvat puu- tai ontelolaattarunkoisen alapohjarakenteen eristeeksi. Puurunkoisen talon alapohjaan eristeet voidaan asentaa joko rungon väliin tai rungon päälle. Eristeemme soveltuvat hyvin myös maanvaraisten betonilattioiden ja ryömintätilaisen alapohjan eristeeksi.

Kingspan Therma -eristeitä käytettäessä ei tarvita erillisiä tuulensuoja- tai höyrynsulkukerroksia.

Maanvaraiset ja ryömintätilaiset alapohjat

Maanvaraisten alapohjien eristäminen Kingspan Therma -eristeillä tarkoittaa, että rakennekerroksen ei halutun eristyskyvyn ja kantavuuden varmistamiseksi tarvitse olla paksu. Normaalissa korjausrakentamisessa maanvaraisen laatan alle riittää reuna-alueilla 100 mm ja sisäalueilla 50 mm. Nykyisten rakennusmääräysten mukaisessa uudisasuinrakentamisessa vastaavat mitat ovat 140 mm ja 100 mm. Kingspan Therma -eristeissä käytetty diffuusiotiivis pinnoite ei läpäise radonia.

Kingspan Therma -eristeillä on mahdollista toteuttaa tehokkaasti myös ryömintätilaisen alapohjan eristysratkaisut. Eristerakenne voidaan toteuttaa monilla eri tavoilla riippuen rakenteen luonteesta sekä asetetuista tavoitteista. Yksinkertaisimmillaan ryömintätilainen alapohja toteutetaan siten, että eristeet asennetaan kannatinrakenteiden väliin. Kingspan Therma -eristelevyt kiinnitetään saumavaahdolla rakenteeseen, jolloin yhdellä kerroksella saavutetaan rakenteelta vaadittava höyrynsulkutiiveys sekä ilmapitävyys. Eristekerroksen paksuus voidaan valita vapaasti eristelevyjemme laajasta kokovalikoimasta kulloinkin tavoitellun eristysvaatimuksen mukaan.

Detaljikirjastostamme voit ladata alapohjien rakennekuvat.